————————————————
Det ypperste i dansk bygningskunst fik følgeskab af klassisk dansk gastronomi i moderne form, da Utzon Center torsdag d. 2. maj 2013 slog dørene op for en stærkt fornyet udgave af Utzon Restaurant.
“Efter en udbudsrunde, hvor vi har været i dialog med 30 mulige forpagtere, nåede vi frem til et koncept, som til fulde evner at spille sammen med det unikke, som Utzon Center rummer”, siger centrets direktør, Anni G. Walther. Valget faldt på restauratør Morten Nielsen, – nok bedst kendt som Morten Kok, der i Utzon Center vil præsentere en klassisk dansk smørrebrødsrestaurant, dog i moderne version.
“Aalborg mangler en restaurant, der fokuserer på det gode smørrebrød, der er en del af dansk madkultur kendt og skattet langt uden for landets grænser. Vi har valgt dette fokus, fordi vi finder, at det er i god symbiose med huset og dets kvaliteter. Nu forener vi det fineste i dansk arkitektur med dansk madkunst og tradition, når det er allerbedst”, siger Morten Kok.
Dansk smørrebrødstradition har sin oprindelse i en tid, hvor den lange middagspause blev afskaffet i industri, håndværk og handel, hvorefter smørrebrødet blev et udbredt måltid midt på dagen.
“Senere fulgte det såkaldt højtbelagte smørrebrød, som fra 1880’erne blev selskabsudgaven af frokostens flade madder. Det åbnede for pålæg og garniturer, som ikke sådan lige kunne gå i madpakken, og samtidig blev der tilføjet stadig flere gode råvarer, oftest af dansk oprindelse. På samme tid opstod smørrebrødsrestauranterne – og smørrebrødsforretningerne – der har været med til at sikre international udbredelse til et typisk dansk stykke køkkenkultur”, fortæller Morten Kok
I forlængelse fortæller han at hans smørrebrød vil være en mere innovativ, sundere version end det mere gammeldags, meget fede og kalorierige man er vant til. “Det vil være en bedre balance imellem fisk og kød – og desuden også en større brug af grønsager og urter – alt hjemmelavet og kun af lokale råvarer.”
Utzon Restaurant vil følge centrets åbningstider, der er tirsdag til søndag kl. 10 til 17.
“Desuden vil vi holde aftenåbent i juni, juli og august, når årstiden til fulde giver os mulighed for at udnytte Utzon Centers beskyttede atriumgård og den vestvendte terrasse. Og vi vil selvfølgelig holde åbent i forbindelse med aftenarrangementer i huset, ligesom der vil være mulighed for at benytte Utzon Restaurant i forbindelse med selskaber af både privat og erhvervsmæssig karakter”, oplyser Morten Kok.
Foruden selve restauranten vil selskaber kunne leje sig ind i eksempelvis Det Obelske Auditorium med plads til omkring 120 personer, Utzon Library, der kan rumme cirka 50 gæster, og Utzon Park Room med en kapacitet på cirka 40 personer.
Prinsgemalen kiggede forbi til snigpremiere.
Anni G. Walther og Morten Kok fortæller, at det indgår i deres fælles planer gennem Restaurant Utzon at tilføre centret nye arrangementstyper, blandt andet i samspil med udstillingerne.
Den daglige ledelse af Utzon Restaurant vil blive forestået af de velkendte og erfarne ansigter fra det aalborgensiske restaurantmiljø, Kristina Dand og Kent Olesen. Selv vil Morten Kok som hidtil koncentrere sig om driften af Restaurant Mortens Kro, – en af Aalborgs mest interessante attraktioner samt den eneste restaurant i byen repræsenteret med 3 stjerner i den Danske Spiseguide, men han vil nøje følge udviklingen af Aalborgs første egentlige smørrebrødsrestaurant i Utzon Center.
For yderligere interesse og/eller presse, kontakt da gerne:
Morten Kok på telefon 4091 9274 eller e-mail info@mortenskro.dk
————————————————